Vi gillar mjölkchoklad i våran familj. Så häromdagen fixade vi lite fika för att fira att jag hade kommit hem från kryssningen. Det blev chokladmuffins med mjölkchokladbitar i, och med mjölkchokladfrosting ovanpå. Mäktigt men gott. Här kommer recept:
Chokladmuffins med mjölkchokladbitar
100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
½ dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl creme fraiche
½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/4 dl kakao
100-150 gram mjölkchoklad i bitar
Vispa ihop smör, socker, muscovadosocker, sirap och vaniljsocker ordentligt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget, vispa mellan varje. Rör i creme fraiche och mjölk. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och kakao och sikta ner det i smeten. Fyll muffinsformar och tryck sedan ner mjölkchokladbitarna, så många och så stora du själv önskar. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.
100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
½ dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl creme fraiche
½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/4 dl kakao
100-150 gram mjölkchoklad i bitar
Vispa ihop smör, socker, muscovadosocker, sirap och vaniljsocker ordentligt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget, vispa mellan varje. Rör i creme fraiche och mjölk. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och kakao och sikta ner det i smeten. Fyll muffinsformar och tryck sedan ner mjölkchokladbitarna, så många och så stora du själv önskar. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.
Sicka snyggingar till muffins!
SvaraRaderaMums! Snyggt med en chokladbit på toppen.
SvaraRadera