Jag hittade ett par riktigt bruna bananer i fruktskålen häromdagen och istället för att slänga dem gjorde vi muffins. Vi hade även lite pecannötter hemma som behövde bli uppätna så vi använde dem också. Man kan självklart ta vilka nötter man vill eller kanske hackad choklad istället. Vi improviserade lite och båda barnen ville vara med och baka så det var mjöl i hela köket ungefär. ;-) Här är vårat recept:
Bananmuffins med pecannötter
100 gram rumsvarmt smör
2½ dl socker
2 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl creme fraiche
½ dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2-3 mogna mosade bananer
50-100 gram grovhackade pecannötter
Vispa smör, socker och vaniljsocker ordentligt med elvisp. Rör sedan ner äggen, ett i taget, och vispa mellan varje. Tillsätt creme fraiche och mjölk och rör om. Blanda ihop mjöl med bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör sist i de mosade bananerna och hackade nötterna. Klicka upp i muffinsformar och grädda i 200 grader i 15-20 minuter.
100 gram rumsvarmt smör
2½ dl socker
2 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl creme fraiche
½ dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2-3 mogna mosade bananer
50-100 gram grovhackade pecannötter
Vispa smör, socker och vaniljsocker ordentligt med elvisp. Rör sedan ner äggen, ett i taget, och vispa mellan varje. Tillsätt creme fraiche och mjölk och rör om. Blanda ihop mjöl med bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör sist i de mosade bananerna och hackade nötterna. Klicka upp i muffinsformar och grädda i 200 grader i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar