Har ni läst nya numret av tidningen Hembakat? Jag hittade massa kul jag vill prova baka! Eftersom vi hade en mogen ananas hemma så fick dessa rutor bli först ut. Det är ju så bra med långpannekakor och de här var riktigt goda och fräscha. Jag fick ut 24 rutor så några åt vi direkt, några frös vi in och några fick Micke ta med till jobbet. Theo hjälpte till att baka och båda barnen hjälpte till att slicka skålen. Smeten var även den god. ;-) Kakorna var goda att äta som de är, men allra godast var de med en klick grädde.
Ananasrutor med mandel
4 ägg
3 dl strösocker
250 gram rumsvarmt smör
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5½ dl vetemjöl
1/3 färsk ananas skuren i småbitar eller 2 dl krossad avrunnen ananas (jag använde färsk som jag tycker är helt överlägsen i smak)
1 dl mjölk
1 dl sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, c:a 20x30 cm. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och vispa en stund till. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och mjöl och tillsätt det i smeten tillsammans med ananas och mjölk. Hacka mandeln i grova bitar och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.
Det låter himla gott!
SvaraRaderaOch ser mumsigt ut =)
Kram
Ja verkligen, jag älskar ananas så det här var en hit! :-) Kram
RaderaÅhhh Carro vad det ser gott ut saftigt mums kram från Kreta ett paradis gahhhh lovet Sofia
SvaraRaderaJa det var saftigt och gott. :-) Härligt att ni har det bra, det är ni så värda! :-) Kram
Raderaåh dessa låter så tropiskt,gu va gott med ananas.
SvaraRaderaYummi
Ja visst är det. Supergott var det! :-) Kram
RaderaHej!
SvaraRaderaStämmer det att smöret ska i äggsockerblandningen utan att smältas först? Är väldigt sugen på denna kaka!
Vänliga hälsningar,
Jenny :)