Dessa rutor är världens enklaste att göra men ändå såå goda. Det går ju även att variera hur mycket man vill med olika bär, frukter eller annat man vill ha. Jag hade inte mandelspån så det uteslöt jag och jag ökade lite på vaniljsockret. Har man tillräckligt stor kastrull kan man blanda allt däri, annars häller man upp i en bunke. Receptet har jag tagit från sidan Baka.se och här kommer det med mina ändringar:
Sega hallonrutor
200 gram smör
4 ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
(1 påse mandelspån)
2-3 dl frysta eller färska hallon
Smält smöret och låt svalna något. Rör i äggen och blanda sedan ner socker, mjöl och vaniljsocker till en jämn smet. Bred ut i bakpappersklädd långpanna. Strö över hallon och mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 175 grader c:a 30 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor. Klart!

200 gram smör
4 ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
(1 påse mandelspån)
2-3 dl frysta eller färska hallon
Smält smöret och låt svalna något. Rör i äggen och blanda sedan ner socker, mjöl och vaniljsocker till en jämn smet. Bred ut i bakpappersklädd långpanna. Strö över hallon och mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 175 grader c:a 30 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor. Klart!
låter o ser jättegott.hallon i kaka är ju bara så gotti gott
SvaraRaderaJa verkligen, det var supergott! Men nästa gång ska jag nog tillsätta grovhackad vit choklad också, tror det skulle passa toppen! :-) Kram
Radera