Det här var det första receptet på kladdkaka som jag provade. Det var i tonåren och efter det gjorde jag den titt som tätt. Nu gjorde jag den igen för några dagar sedan och hade glömt hur god den var. Dessutom är den enkel att göra och med ingredienser man alltid har hemma. Ibland är faktiskt det enklaste det godaste. Sedan kan man självklart variera den på olika sätt om man vill. Men grundreceptet får ni här:
Kladdkaka
150 gram smör
4 dl strösocker
1 krm salt
3/4 dl kakao
2½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 ägg
Smält smöret och låt svalna något. Blanda alla torra ingredienser, sikta gärna mjöl och kakao. Tillsätt ägg och smält smör och blanda till en jämn smet. Häll upp i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 150 grader rätt långt ner i ugnen i 35-40 minuter.
150 gram smör
4 dl strösocker
1 krm salt
3/4 dl kakao
2½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 ägg
Smält smöret och låt svalna något. Blanda alla torra ingredienser, sikta gärna mjöl och kakao. Tillsätt ägg och smält smör och blanda till en jämn smet. Häll upp i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 150 grader rätt långt ner i ugnen i 35-40 minuter.
Mums Carro alltid gott med kladdkaka : ) kram Sofia
SvaraRaderaJa eller hur, det funkar jämt. :-) Kram
Raderaja älskar kladdkaka,speciellt med apelsinfyllning på toppen för då blir ja såld
SvaraRaderaHar inte provat med apelsinfyllning men jag tycker oftast också att det är godast med någon sorts glasyr på. :-) Kram
RaderaJag älskar kladdkaka och det är en perfekt dessert att bjuda på då man kan göra den dagen innan och på så sätt spara lite tid:)
SvaraRaderaAbsolut, den blir ju t.o.m godare dagen efter tycker jag. Perfekt! :-)
Radera