Idag gjorde jag och Sander lite ischoklad gjord på Marabous Vintervit. Den är så god! Ischoklad är ju så enkelt att göra och Sander tyckte att det var roligt och blev nöjd över resultatet. Det är ju lite olika hur mycket kokosfett man vill ha jämfört med choklad men såhär gjorde vi ungefär:
Ischoklad
100 gram kokosfett
300 gram choklad (vit, mörk, ljus, smaksatt eller vilken man nu vill ha)
Smält kokosfett på låg värme. Stäng av plattan och tillsätt chokladen i mindre bitar. Rör tills chokladen har smält och häll sedan upp i formar. Ställ i kylen för att stelna.
Vilka snygga former!
SvaraRaderaJa jag tyckte de var söta. =) Hittade dem på Åhléns.
SvaraRaderaDå ska jag till Åhlens i veckan =D
SvaraRaderaVad gott med vit ischoklad, det har jag aldrig testat faktiskt, får ta o göra det.
Jag lovar att länka till artikeln när den publiceras, den skulle komma med i tidningen om två veckor, inför jul =D
Skit kul ju.
Ha det bäst
Kram
Ja det passar ju bra att den kommer till jul, ska bli kul att läsa. =)
SvaraRaderaJo gillar man vit choklad är det jättegott. Brukar variera med olika choklad, även smaksatt kan bli gott. Bara inte blockchoklad för det är ju värdelöst. =)
vi ska med göra vit ischoklad, men har inte hittat nån vinter vit än :( verkar inte som att alla butiker har den. hur smakade dom? blir dom väldigt söta? puss!
SvaraRaderaJaså här finns den i typ alla affärer. Men det är väl butikerna själva som bestämmer om de ska ta in det eller inte. Hoppas du hittar den snart. Har bara ätit en och visst var den söt men inte extremt. Jag har ju lite mindre kokosfett än vad man "ska" ha för jag gillar inte när det blir för mastigt. Men sött tycker jag om. ;-) Puss!
SvaraRaderaMenar du sån block choklad som finns i bakhyllan?
SvaraRaderaDen är ju heeelt värdo, smakar sk*t! :P
Jag Anvönder den bara till till "lim" när jag gör pepparkakshus.
Kondenserad mjölk blev jättegod i frostingen, jag tycker att det smakade väldigt söt grädde. Och det vart en len konsistens på den =)
Värd att prova!
Kram
Haha ja kan väl knappt finnas någon som tycker att den chokladen är god. Men smaken är ju som baken i och för sig. =) Men smart att använda som lim på pepparkakshus, så slipper man det där varma sockret som man alltid bränner sig på. ;-)
SvaraRaderaÅh låter jätteintressant ju, det ska jag definitivt testa någon gång. =) Får se när det hinns med bara. Kram
Kul med vit ischoklad! Säkerligen smarrigt också :)
SvaraRaderaJa det är gott med lite variation. =)
SvaraRadera