söndag 5 december 2010

Ananaspaj


Istället för tårta i fredags bakade jag ananaspaj. Det var jättelänge sedan jag gjorde den senast och jag hade glömt bort hur god den var. Superenkel att göra också. Recept får ni här:

Ananaspaj

150 gram smält smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 stor burk krossad ananas, avrunnen
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl creme fraiche

Blanda ihop smält smör, socker, mjöl och bakpulver till en deg och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylskåpet c:a 1 timme. Blanda ihop ananas, socker, vaniljsocker, ägg och creme fraiche och häll det i formen. Grädda i 225 grader i 20-30 minuter. Låt svalna och servera sedan med vispad grädde eller glass.

2 kommentarer:

  1. Den där brukar jag oxå göra, supergod!! =)

    SvaraRadera
  2. Ja visst är den! Micke gillar tyvärr inte paj så det blir inte sådant så ofta här. Denna tycker han dock är okej men äter bara en bit typ så den har blivit lite bortglömd. Men alla som smakar tycker alltid att den är god.

    SvaraRadera