Nu är jag hemma och (någorlunda) återhämtad efter SHM-konserten så nu har det blivit bak igen! :-) Drömmar är alltid gott men som med alla andra kakor är det ju kul med lite variation ibland. Och detta recept gjorde mig nyfiken, jag har aldrig använt mig av cornflakes i kakor tidigare. Men det var gott! Drömmarna är spröda som vanligt men med små krispiga bitar av cornflakes. Det gav även en lite annorlunda smak. Barnen älskade kakorna och blev besvikna när de bara fick provsmaka en var. ;-) Receptet är Jan Rippes och jag hittade det i Hembakat nr 6 2012. 40 smaskiga kakor ska det räcka till.
Cornflakesdrömmar
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl matolja (jag tog rapsolja)
4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
2 dl cornflakes
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker tills det blir poröst. Använd gärna stavmixer (jag använde min trogna elvisp). Tillsätt oljan och blanda. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och hjorthornssalt i en egen bunke. Tillsätt mjölblandningen till smörblandningen och blanda så att du får en deg. Tillsätt cornflakes i degen. Forma runda köttbullsstora bollar av degen och lägg dem med lagom avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15 minuter.