Snittar är perfekta att variera smak på och den här gången gjorde vi med pepparkakssmak. Det är ju trots allt bara några veckor kvar till första advent och innan dess vill man ju ha provat på lite olika. ;-) Den här kombinationen blev lyckad. Det smakar pepparkakor men med den där lite knäckiga smaken och sega tuggmotståndet.
Pepparkakssnittar
100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskryddor
Vispa smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp. Blanda ihop mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och pepparkakskryddor och rör ner i i smeten till en jämn deg. Dela den i två och rulla ut till längder på bakpappersklädd plåt, platta till dem något och räffla eventuellt med en gaffel. Grädda dem i 175 grader i mitten av ugnen i 12-15 minuter, tills de är gyllene. Låt längderna svalna en aning och skär sedan till kakor på snedden. Låt svalna helt på plåten.
Ser jättegoda ut :)
SvaraRaderaKram/M
Ja jag är egentligen inte så himla mycket för pepparkakor egentligen men det blev godare såhär. :-) Kram
RaderaLäckert! Perfekt tilltugg till glöggen...Vem vill ha den gamla pepparkakan? Nej, en pepparkakssnitt vill vi ha!
SvaraRaderaJa eller hur, roligare att variera sig lite. :-) Ska prova göra saffranssnitt också. :-) Kram
RaderaAldrig ätit med pepparkaksmak men ja älskar pepparkakor så de här ser ju supergott ut.måste testas
SvaraRaderaJa det får du göra, det blev riktigt gott. :-) Barnen älskade dem. ;-) Kram
Radera