Nu har jag äntligen gjort cheesecakebrownies! Det har stått på min lista länge, hur gott verkar det inte liksom? Det bästa av två världar. Dock har jag en del skeptiker här hemma men även de gillade dessa godingar. Har ni inte provat så gör det, man blir inte besviken! :-) Receptet på brownies körde jag på Leilas grundrecept, det tycker jag är bra och funkar alltid. Dock halverade jag det eftersom jag använder en form som är 20x30 cm. Receptet på Cream cheese-smeten tog jag från Två systrars söta av Lisa och Monica Eisenman. Vill man göra i långpanna är det bara att dubbla receptet!
Cheesecakebrownies
175 gram mjukt smör
3 dl strösocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 krm salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
Cream cheese-smet
200 gram cream cheese
½ dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
Vispa smör och socker vitt och krämigt med elvisp. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Vispa i en separat skål ihop alla ingredienser till cream cheese-smeten. Lägg ett bakplåtspapper eller smörj en form på c:a 20x30 cm och fyll med browniesmet. Häll sedan över cream cheese-smeten och dra med en kniv några tag. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen c:a 15-20 minuter. Prova med en sticka som ska vara lite kladdig. Låt svalna på ett galler och ställ sedan in i kylskåp minst en timme innan du skär i rutor.
Åh vad gott! :)
SvaraRaderaDet var riktigt gott! Och blev inte för sött heller. :-) Tack för din kommentar! :-) Kram
RaderaMums va gott! ^^
SvaraRaderaJa verkligen, jag kan rekommendera dem! :-) Kram
RaderaGahhhh vad gott. Hoppas att ni mår bra. Lillan är förkyld igen och jag har en inflamerad armhåla ja du läste rätt. Man ska vara försiktig då man rakar sig annars kan det gå illa som för mig : ( penicilin 10 dagar kul : ( kram Sofia
SvaraRaderaJa vi mår helt okej då. Aj då, jag ska vara försiktig med rakningen i fortsättningen! :-) Hoppas lillan kryar på sig. Kramar
Raderaåh nej nu blir man frestad igen,ehhehehehe.
SvaraRaderaJa tack ja tar gärna om du har över :D