Till dessa morotsmuffins använde jag samma recept som jag brukar ha till morotskaka, nämligen Leilas från boken Piece of Cake. Det enda jag gör annorlunda är att använda rapsolja istället för solrosolja och så har jag inte lime i frostingen. Det här receptet ger supergoda och saftiga morotsmuffins som funkar lika bra att äta även utan frosting. Vi hade dem till Sanders kalas och pyntade dem lite enkelt med små blommor av sockerpasta på några och glitterströssel på några. Jag minns tyvärr inte hur många det blev, men rätt många, runt 20 skulle jag tro. Jag dekorerade dock inte riktigt alla så ska man göra det får man eventuellt göra lite mer frosting beroende på hur mycket man vill ha.
Morotsmuffins
3 stora ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
1½ dl rapsolja
4½ dl finrivna morötter
Frosting
60 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram philadelphiaost
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta och blanda alla torra ingredienser och häll det i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter. Häll upp smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, känn med sticka. Låt svalna.
Vispa alla ingredienser till frostingen med elvisp till en jämn kräm. Bred eller spritsa på muffinsen.