torsdag 25 oktober 2012

Bananrutor med krossad choklad


Det blir mycket långpannekakor just nu. ;-) Men det är ju så smidigt! Mycket fika av lite ansträngning. Det funkar ju även toppen när barnen vill vara med och hjälpa till. Även detta recept tog jag från senaste numret av Hembakat. Det var ju så mycket goda recept där! Ser fram emot nästa nummer med massa julrecept!
De här rutorna blev i alla fall supergoda och saftiga. Banan och choklad passar ju så bra tillsammans. Jag hade dock ingen gräddfil hemma så den bytte jag ut mot creme fraiche så det funkar bra vilket som. Sedan dekorerade jag inte heller rutorna med smält mjölkchoklad då jag frös in det mesta.


Bananrutor med krossad choklad

4 ägg
4 dl strösocker
200 gram rumsvarmt smör
2 stycken mogna bananer
2 dl gräddfil (jag använde creme fraiche)
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat
200 gram mjölkchoklad

Garnering
mjölkchoklad

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en långpanna på c:a 20x30 cm. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt smöret och vispa en stund till. Mosa bananerna och blanda dem med gräddfilen. Blanda ner röran i smeten. Tillsätt mjöl, bakpulver och bikarbonat ihopblandat. Vispa ihop till en smet. Grovhacka chokladen och rör ner den i smeten. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan svalna och ringla över lite smält mjölkchoklad. Skär i rutor och förvara i kylskåp.



4 kommentarer:

  1. Åhhhh låter gott sötis som bagare. Ser fram emot att höra om er halloween stor kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gott var det! :-) Theo älskar att baka. Så fort jag börjar plocka fram eller bara ska vispa något hämtar han pallen direkt och vill vara med. ;-) Kram

      Radera
  2. Mums! Ser gott ut! Jag brukar också göra banankaka i långpanna men det här receptet är nog lite annorlunda. Gott ser det ut iaf och vilken söt hjälpreda du har!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just i långpanna har jag inte gjort banankaka förut men det är ju riktigt smidigt med de flesta mjuka kakor. :-) Ja barnen är ju härliga hjälpredor. Baka är ett mysigt sätt att umgås på också tycker jag. :-) Kram

      Radera